B2B- ja B2C-verkkokauppa parturi-kampaamotuotteita myyvälle Hairbestiesille​

Projekti:

B2B ja B2C verkkokauppa saman katon alle

Asiakas:

Hairbesties

Palvelut:

B2B verkkokauppa, Hakukoneoptimointi, Kotisivut, Verkkokauppa

Lähtökohta

Hairbestiesillä on ollut aiemmin kaksi erillistä verkkokauppaa kahdelle eri kohderyhmälle: yritysasiakkaille (parturi-kampaamot) sekä kuluttaja-asiakkaille. Kahden verkkokaupan hallinointi voi olla toisinaan työlästä esim. tuotehallinnan ja saldojen päivittämisen osalta, kun samoja tuotteita myynnissä kahdessa eri verkkokaupassa. Kahden verkkokaupan multsistore-ratkaisu haluttiin korvata yhdellä kompaktilla verkkokaupalla, jossa hallinta tapahtuu yhden WordPress-asennuksen ja ohjausnäkymän kautta. Tavoitteena projektille oli parantaa asiakaskokemusta molemmille kohderyhmille, suoraviivaistaa tilausprosessia sekä taata tekninen toimintavarmuus verkkokaupalle. 

Ratkaisu ja näin se tehtiin

Verkkokaupan moottorina toimii WooCommerce ja sen saumattomana kumppanina B2B- ja B2C-kaupan samassa paketissa tarjoava B2B King-lisäosa. Lisäosan avulla pystyimme toteuttamaan verkkokaupan eri asiakasryhmille, erilaisilla hinnoittelumalleilla sekä tuotetarjonnalla riippuen siitä edustaako asiakas yritys- vai henkilöasiakasta. Aiemman kahden erillisen verkkokaupan sijaan toiminnot siis toimivat sulavasti rinnakkain samassa verkkokaupassa.

Lisäksi yritysasiakkaiden toimintaa ja asiointia helpottamaan luotiin ns. massatilauslomake, jonka avulla asiakas voi tilata helposti suurempia tuotemääriä kerralla ilman, että kaupassa selailuun täytyy käyttää aikaa, kun tilattavat tuotteet on jo tiedossa. Hairbesties tarjoaa lisäksi parturi-kampaajille koulutuksia yhteistyökumppaneidensa kanssa, tätä varten rakensimme sivustolle koulutuskalenterin, jota kautta koulutuksiin voi ilmoittautua ja samalla ostaa pääsylipun koulutukseen verkkokaupan kautta. 

Visuaalisesti kokonaisuus nojaa Hairbestiesin brändivärimaailmaan ja iloiseen kuvitukseen. Kokonaisuus on aiempaa kahden verkkokaupan multistore-ratkaisua harkitumpi, teknisesti toimintavarmempi sekä ennen kaikkea helpompi yrittäjille hallita. Lue Hairbestiesin yrittäjän Kika Packalen-Kippilän kommentit uudistusprojektista blogikirjoituksestamme, jossa käsittelemme verkkokaupan mahdollisuuksia B2B-yrityksille

Tutustu verkkokauppaan täällä: www.hairbesties.fi

Tiimi

Kalle Alanen

Projektipäällikkö

Robin Flykt

Web designer

Töitämme

Luontoliitto

Kotisivut, Verkkokauppa

Porvoon museo

Kotisivut

Hairbesties

B2B verkkokauppa, Hakukoneoptimointi, Kotisivut, Verkkokauppa

RUNO Hotel

Hakukoneoptimointi, Kotisivut, Verkkokauppa

Brunberg

Copywriting, Hakukoneoptimointi, Kotisivut, Valokuvaus, Verkkokauppa

EcoFurn

Hakukoneoptimointi, Kotisivut, Verkkokauppa